≡ Menu

İlker Ayrık

ilker-ayrikİlker Ayrık 16 Ekim 1979 Balıkesir doğumludur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. 2005-2006 sezonunda, Aykut Taşkın ile birlikte Pervasız Tiyatro’yu kurdu. 2008-2009 sezonunda Cimri oyunu ile Kent Oyuncuları’na katıldı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, 2002’de beri birçok sinema, dizi ve reklam çalışması yaptı. Şu anda Seksenler dizisinde Çağatay karakterini canlandırmakta ve Çarkıfelek isimli TV programında sunuculuk yapmaktadır.

İlker Ayrık’ın Rol aldığı oyunlar
Sığıntılar : Slawomir Mrozek – Pervasız Tiyatro – 2012
Annem Yokken Çok Güleriz: Enda Walsh – Tiyatro Gerçek – 2010
Cimri : Moliere – Kent Oyuncuları – 2008
Uçurtmanın Kuyruğu : Savaş Dinçel – Müjdat Gezen Tiyatrosu – 2006
Vişne Bahçesi : Anton Çehov – MSM Oyuncuları – 2000
Oz Büyücüsü : Frank Baum – MSM Oyuncuları – 2000

İlker Ayrık’ın Filmografisi
Kedi Özledi 2013 – Kadir
Çakallarla Dans 2:Hastasıyız Dede 2013 – Servet
Seksenler 2012 – Çağatay
Çakallarla Dans 2010 – Servet
Memlekette Demokrasi Var 2010 – Uzatmalı Sıtkı
Ramazan Güzeldir 2009 – Davulcu
Geniş Aile 2009 – Mürsel
A.R.O.G 2008 – Esnaf
Cesaretin Var mı Aşka 2008 – Hüsnü
Babam Adam Olacak 2008 – Ayhan
Gökten Üç Elma Düştü 2008
Çocuk (film) 2007 – Oktay
Başımın Belası 2007 – Cengiz
Kuzey Rüzgarı 2007 – Atilla
Son Osmanlı Yandım Ali 2006 – Yorgo
Gizli Patron 2006
Karınca Yuvası 2006 – Mazlum
Kadın Her Zaman Haklıdır 2005
Kısmet 2005 – Şenay
Müjgan Bey 2004 – Tekin
Omuz Omuza 2004 – Tufan Türe
Kasabanın İncisi 2003 – Gökhan
Aslı ile Kerem 2002 – Cem
7 numara 2002 – Yankesici (bölüm 62)
Tatlı Hayat 2001 – Yavuz (Konuk Oyuncu)